Brasilialainen sanomalehti A Nova Democracia uutisoi koillisessa Kiinassa tehdyistä seinämaalauksista, joita on tehty erään tehtaan läheisyyteen. Maalauksissa lukee: Eläköön puheenjohtaja Mao! Eläköön puheenjohtaja Gonzalo!
Kiinan lehdistö on aiemminkin uutisoinut maolaisten ryhmien noususta ja näiden toimista Xi Jinpingin johtamaa revisionistista Kiinan ”kommunistista” puoluetta vastaan. Vallankumouksellisten maalaamilla puheenjohtaja Mao Tsetungia ja puheenjohtaja Gonzaloa ylistävillä maalauksilla halutaan selvästi näyttää kiinalaisille sosialifasisteille, että he eivät ole minkään arvoisia Kiinan ja Perun vallankumousten suurten johtajien rinnalla.
Tämän maalauksen tehneet vallankumoukselliset kirjoittivat lausunnossaan: ”Puolustakaa puheenjohtaja Maoa verellä ja elämällä! Puolustakaa puheenjohtaja Gonzaloa verellä ja elämällä! Eläköön pitkittynyt kansansota! Vaadimme uuden kommunistisen puolueen perustamista!”. Maalaukset tehtiin niihin aikoihin kun Kiinan kommunistisen puolueen perustamisesta tuli täyteen 100-vuotta. Kiinan kommunistinen puolue perustettiin 1.päivä heinäkuuta vuonna 1921 ja puheenjohtaja Maon johdolla tuo puolue toteutti Kiinan kunniakkaan vallankumouksen vuonna 1949, sekä käynnisti vuonna 1966 proletariaatin luokkataistelun historian korkeimman virstanpylvään eli Suuren proletaarisen kulttuurivallankumouksen (SPKV).
Jenkki-imperialistien lehden The New York Timesin toimittaja Li Yuan, joka oleskelee Hong Kongissa, on raportoinut, että tällä hetkellä Kiinassa nuoriso etsii ratkaisua yhteiskunnallisiin ongelmiin puheenjohtaja Mao Tsetungin ajatuksista. Esimerkkinä tästä Li Yuan mainitsee, että Pekingin Tsinghuan yliopiston kirjastosta lainattiin vuosina 2019-2020 kaikista kirjoista eniten puheenjohtaja Maon teoksia.
Kiinassa toimivasta WeChatista (pikaviestinpalvelu älypuhelimille) ja sen vuotaneista keskusteluista on huomattu, että monet nuorisosta yhtyvät puheenjohtaja Maon näkemyksiin siitä, että luokkataistelu sortajien ja sorrettujen välillä on tosi asia yhteiskunnassa. Eräs nuori maoismin kannattaja kirjoittikin WeChatissa näin: ”Uusi sukupolvi on kadoksissa tässä jakautuneessa yhteiskunnassa, joten he etsivät avaimet ongelmiinsa”, ”Loppujen lopuksi he varmasti löytävät puheenjohtaja Maon” ja ”Xi Jinpingin kopla iski maoismia vastaan Kiinan kommunistisen puolueen satavuotisjuhlan aattona”.
Pitkät työajat ja matalat palkat ovat johtaneet siihen, että erityisesti sosiaalisen median kautta nuoret ilmaisevat kuinka he tuntevat, että heitä kohdellaan ”palkattuina orjina”, ”yritysten karjana” sekä ”ylitöitä tekevinä koirina”. Nuorten yleinen internetissä käyttämä iskulause on: ”Kuolla maan puolesta? Kyllä! Kuolla kapitalistien puolesta? Ei koskaan!”. Lisäksi nuoret käyttävät iskulauseena puheenjohtaja Maon kirjoituksen – Kiinalaisen yhteiskunnan luokista (v.1926) ensimmäisiä lauseita, jotka menevät näin: ”Ketkä ovat vihollisiamme ja ketkä ystäviämme? Siinä kysymys, jolla vallankumouksessa on ensiarvoinen merkitys.”. Tätä iskulausetta käytetään eritysesti kun nuoret keskustelevat kansaa ryöstävistä monopoleista ja revisionistisesta Kiinan ”kommunistisesta” puolueesta.
Nuoret julistavat, että heidän suurin vihollisensa on porvaristo, joka käyttää heitä hyväkseen. Heidän oikeutettujen kapinallisten vihanpurkauksiensa pääkohde on Jacka Ma. Tuo kyseinen Kiinan nurison syvästi vihaama miljardööri on Alibaba-verkkokaupan perustaja. Hän on samanlainen nilviäinen kuin Jeff Bezos, Amazonin perustaja Yhdysvalloissa.
”Työntekijät ovat vain välineitä jotta hänen kaltaisensa tienaisivat rahaa”, sanoi 19-vuotias Xu Yang, jonka mukaan Jack Man kaltaiset ”on nujerrettava fyysisesti sekä henkisesti”. Juuri lukiosta valmistunut Xu sanoi alkaneensa puheenjohtaja Maon lukemisen, koska hän halusi muuttaa Kiinan parempaan suuntaan. Hän totesikin, että: ”Eikö proletariaatti voittanut vallankumouksen? Mutta miksi maan todelliset vapauttajat ovat nyt alhaalla, kun proletariaatin diktatuurin kohteet ovat huipulla? Mikä meni pieleen? ”.
Kun luokkatoveri tutustutti hänet viime vuonna puheenjohtaja Maon kirjoihin, Xu alkoi tutkia Kiinan kansan sortoa, käyttäen ohjelmaa jolla pääsi valtion sensuroimille verkkosivustoille. Hän sai selville, kuinka Kiinan valtio mursi nuorten maolaisten pyrkimykset auttaa työntekijöitä organisoimaan itsenäisiä ammattiyhdistyksiä ja pidätti lakkokeittiöllä ruokaa jakaneen nuorukaisen, jonka väitettiin organisoineen kollegansa vaatimaan parempia työ- ja elinoloja. Myöhemmin tämä nuorukainen sai 5 vuoden vankeusrangaistuksen.
Kiinan proletariaatti ja erityisesti maan nuoriso omaksuu etenevissä määrin marxismi-leninismi-maoismin tieteellisen ideologian. Kiinan sosiali-imperialistinen valtio on sensuroinut maosmiin liittyviä viestejä ja keskusteluryhmiä epätoivoisesti, mutta uudet vallankumoukselliset aallot etenevät Kiinassa, tästä hyvänä esimerkkinä on Kansainvälinen kommunistinen liike (KKL). Sankarillisuuden päivänä (19.6) marxilais-leniniläis-maolaisten puolueiden ja organisaatioiden yhteisen kansainvälisen julkilausuman allekirjoitti kiinalainen kommunistinen organisaatio, nimeltään Kommunistinen ryhmä (maolainen). Julistuksessa viitattiin kansansotien tarpeeseen kaikissa maailman maissa, uusdemokraattisen vallankumouksen toteuttamiseksi sorretuissa maissa ja sosialistisen vallankumouksen toteuttamiseksi imperialistisissa maissa. Nykyinen Kiina kuuluu viimeksi mainittuihin.