20. tammikuuta, vain päivä Gazan tulitauon alkamisen jälkeen, israelilaiset laittomat siirtokuntalaiset kiihdyttivät hyökkäyksiään miehitetyllä Länsirannalla Israelin asevoimien suojeluksessa. He sytyttivät ajoneuvoja, oliivipuita ja taloja tuleen useissa kylissä. Ainakin 21 palestiinalaista loukkaantui hyökkäyksissä. Siirtokuntalaisten tekemä väkivalta on kiihtynyt miehitetyllä Länsirannalla jo pidemmän aikaa, ja siirtokuntalaisten on tiedetty saaneen koulutusta Israelin asevoimilta, joiden toiminnan ”siviilijatkeena” he toimivat. Siirtokuntalaisilla on myös aiemmin ollut esimerkiksi roolinsa myöskin avustusrekkojen pääsyn estämisessä Gazaan. Hiljattain Israel vapautti vangittuja siirtokuntalaisia. Maanantaina Yhdysvallat myös nosti pakotteita siirtokuntalaisia vastaan, joskin tämä oli enemmänkin symbolinen ele, sillä pakotteet eivät ole millään tavalla hillinneet väkivaltaa. Israelin siirtokunnat kuten myös sen miehitys ovat laittomia myös kansainvälisen lain silmissä.
Tiistaina 21. tammikuuta Israelin asevoimat aloittivat sotilasoperaation ja saarron Jeninin pakolaisleiriä, joka on eräs Palestiinan kansallisen vastarinnan linnakkeista miehitetyllä Länsirannalla, vastaan. Se määräsi asukkaita evakuoimaan, mutta Al Jazeera on raportoinut, että sotilaat pidättävät pakoon pyrkiviä palestiinalaisia tarkastuspisteillä. Israel on suorittanut ilmaiskuja siviilikohteita vastaan samanaikaisesti, kun se on mm. ampunut koteja panssarintorjunta-aseilla ja tuhonnut niitä puskutraktoreilla. Jeninin sairaaloilla on vaikeuksia toimia keskellä sähkökatkoja. Israelin mukaan se soveltaa ”Gazasta saatuja oppeja” Länsirannalla. Kahtena ensimmäisenä päivänä Israel murhasi ainakin 12 palestiinalaista ja haavoitti useita kymmeniä Jeninin alueella sekä pidätti ainakin 22 ympäri miehitetyn Länsirannan. Ainakin kaksi kuolleista oli Palestiinan kansallisen vastarinnan taistelijoita, jotka antoivat henkensä useita tunteja kestäneessä taistelussa miehittäjää vastaan Burqinissa.
Sotilasoperaatio Jeninissä on osa Israelin aggressioiden sarjaa ympäri miehitetyn Länsirannan. Israel on myöskin lisännyt tarkastuspisteidensä määrää Länsirannalla ja haitannut palestiinalaisten liikkumista eri alueiden välillä. Israel on hyödyntänyt terrorissaan niin laittomia siirtokuntalaisia kuin maanpetturia ”Palestiinalaishallintoa”. Jo ennen Israelin sotilasoperaatiota ”Palestiinalaishallinto” oli asettanut Jeninin pakolaisleirin saartoon, estäen veden, sähkön ja muiden perustarvikkeiden pääsyn leirille. Se oli suorittanut useita pidätyksiä ja hyökkäyksiä ”omaa” kansaansa kohtaan. ”Palestiinalaishallinnon” joukkojen on todistettu toimivan yhteistyössä Israelin miehitysvoimien kanssa palestiinalaisia vastaan. Se on myöskin pyrkinyt estämään toimittajia tekemästä työtään. Hiljattain se kielsi Al Jazeeran toiminnan Länsirannalla seuraten Israelin esimerkkiä ja mm. pidätti torstaina Al Jazeeran kirjeenvaihtaja Muhammed al-Atrashin, joka pyrki paljastamaan Israelin toimet Jeninissä.
Siinä missä Hamasin vapauttamia israelilaisia vankeja tervehtivät suuret juhlallisuudet ja mediaspektaakkeli, Israel pyrki kieltämään miehitetyn Länsirannan asukkaita juhlimasta vapautettujen palestiinalaisten paluuta. ”Palestiinalaishallinto” osoitti petturuutensa valvomalla tätä kieltoa. Tästä huolimatta vastarinnan rintaman eri järjestöjen liput ja väkijoukot tervehtivät vapautettuja. Vastauksena ”Palestiinalaishallinto” suoritti rynnäkköjä useiden vapautettavien koteihin ja ampui ajoneuvoja. Se myös pidätti Al Jazeeran toimittajan, joka oli dokumentoinut juhlallisuuksia.
Imperialistit ovat haikailleet ”Palestiinalaishallintoa” hallitsemaan myös Gazaa. Hamas on todennut, että Gazan tulevan hallinnon tulee palvella palestiinalaisten etua ja yhtenäisyyttä, ja se toivottaa tervetulleeksi pyrkimykset hallinnon, joka yhdistää eri palestiinalaisten poliittiset fraktiot, puolesta. Se on kuitenkin tuominnut Fatahin ja ”Palestiinalaishallinnon” sabotaasin näitä pyrkimyksiä kohtaan.
Israelin ja ”Palestiinalaishallinnon” aggressio imperialistien, pääasiassa jenkki-imperialismin, palveluksessa Länsirantaa vastaan ei tietenkään etene vailla vastarintaa. Ympäri Länsirannan on raportoitu useista aseellisista taisteluista Palestiinan kansallisen vastarinnan taistelijoiden ja miehittäjän sekä ”Palestiinalaishallinnon” joukkojen välillä. On uutisoitu, että 10.-16. tammikuuta välillä Palestiinan kansallinen vastarinta suoritti 78 operaatiota. ”Palestiinalaishallinto” ei kyennyt valtaamaan Jeniniä, vaan joutui perääntymään ja solmimaan tulitauon, jonka se kuitenkin rikkoi hyvin nopeasti. Islamilaisen Jihadin aseellinen siipi al-Quds-prikaatit ovat tiedottaneet, että ne jatkavat vastarinnan tekemistä vihollista vastaan räjähteillä. Israel on myöskin tiedottanut jo useista kuolleista ja haavoittuneista sotilaista sen riveissä.
Tapahtumat Länsirannalla osoittavat, että anti-imperialistinen solidaarisuus ja tuki Palestiinan kansalliselle vapautustaistelulle on edelleen asialistalla, sillä Palestiinan kansa taistelee yhä vapaudestaan tulitauosta huolimatta. ”Palestiinalaishallinto” on osoittanut yhä selvemmin luonteensa maanpetturina, mutta samalla kansallinen aseellinen vastarinta, joka ei laske aseitaan miehittäjän edessä, on vain voimistunut ja kasvattanut suosiotaan Länsirannalla.